IndieWebCamp Logo featuring the stylized letters "I W C" over the text "#IndieWebCamp"

IndieWebCamp Personal Libraries Pop Up Session

We’ve scheduled a date and time for the previously announced Personal Libraries pop up session. Everyone with an interest in the topic is invited to join and participate.

Date: Saturday, February 19, 2022
Time: 9:00am – 1:00pm (America/Los_Angeles)

Code of Conduct: indieweb.org/code-of-conduct

We’ll focus discussion on personal libraries on one’s site and how they can interact with each other. How can we pool data and resources for the common good? How can we provide Goodreads-like functionality in a decentralized manner? What pieces are we missing? How can we add them? Are there any easy ways we can standardize the pieces for better site to site interoperability? How can we interoperate with other projects like Mastodon and BookWyrm or data sources like Open Library?
Organizationally, depending on attendees and needs we may break our time up into two or three facilitated sub sessions to focus on and cover specific topics of interest.


Format: We’ll try to do something between a traditional all day IndieWebCamp and a single session pop-up over the span of several hours so that we can accommodate a brief introduction and three BarCamp topic related sessions. Feel free to brainstorm session ideas in advance of the mini-camp, but we’ll choose sessions the morning of the event.

Tentative Schedule (all times Pacific):

9:00 AM 30 minute introduction & IndieWeb building blocks
9:30 AM 20 minute session pitches and scheduling
9:50 AM 10 minute break
10:00 AM 60 minute Session 1 (including 10 minute break)
11:00 AM 60 minute Session 2 (including 10 minute break)
12:00 PM 50 minute Session 3
12:50 PM 10 minute closing remarks
1:00 PM pop-up finished
Everyone is welcome to attend.

Resources

RSVP (optional)

  • If your website supports it, post an indie RSVP to this event page; or
  • On that page log in to indieweb.org and click “I’m Going”.
  • RSVP yes, no, or maybe to this tweet.
  • (And if none of this means anything to you, don’t worry about it; just show up on the day!)

Questions? Concerns? Want to volunteer help?

Feel free to comment below or ask in the IndieWeb chat: https://chat.indieweb.org/indieweb/
Organizer(s): Chris Aldrich (chrisaldrich in chat)

Published by

Chris Aldrich

I'm a biomedical and electrical engineer with interests in information theory, complexity, evolution, genetics, signal processing, IndieWeb, theoretical mathematics, and big history. I'm also a talent manager-producer-publisher in the entertainment industry with expertise in representation, distribution, finance, production, content delivery, and new media.

12 thoughts on “IndieWebCamp Personal Libraries Pop Up Session”

Reposts

  • Lee Riemenschneider
  • #WikiParty
  • Reclus
  • Tim Chambers
  • dazinism
  • phil jones (he/him - ele)

Leave a Reply

Your email address will not be published.